Image by Carolyn V

DIENSTEN NAZARETH

Informatie & updates

Informatie m.b.t. diensten te Nazareth tijdens COVID-19 pandemie

Belangrijke mededeling (update 31/10/2020): geen fysieke diensten meer, enkel via online-streaming te volgen.

Tijden van de diensten (half uur voordien opening deuren voor stille tijd):

• Woensdag om 19u30

• Zondag om 10u00

De beperkingen van de overheid zien we als in het belang van ieders welzijn en niet als religieuze vervolging. Gelieve de regels onderaan door te nemen en te respecteren.

Als je vragen of opmerkingen hebt buiten de reservatie, contacteer gerust een diaken: bij voorkeur per email op diakenen@bruidsgemeente.be of anders telefonisch.

Onderstaande richtlijnen blijven van toepassing:

Thuis - Vóór de dienst

1. Kom niet naar de samenkomst als iemand in je gezinsbubbel ziek is of COVID-19 symptomen heeft bvb. zoals hoesten, koorts of verlies van smaak / geur.

2. Alle begrip als je nog niet naar de diensten in Nazareth komt op dit moment.

3. Streaming blijft beschikbaar om de dienst per internet thuis te volgen.

Bij aankomst

• ​De zaalwachters laten je per gezinsbubbel binnen. Bij het wachten buiten ook de 1,5m afstand respecteren (behalve in je gezinsbubbel). Dit staat op de grond gemarkeerd.

• Geen fysieke groeten zoals handgeven of omhelzen, noch bij binnen- of buitengaan.

• De hygiëne maatregelen van de overheid respecteren, zoals handen ontsmetten bij aankomst.

• Mondmasker, handgel en desinfecterende zeep worden ter beschikking gesteld voor wie wil. Breng liefst je eigen mondmasker mee.

• Buitendeur altijd openlaten.

• Er is geen vestiaire met kapstokken. Jassen e.a. meenemen naar je zitplaats aub.

• 1 persoon tegelijk in toiletruimte (tenzij meerdere van dezelfde gezinsbubbel), handen wassen nadien verplicht.

• Niet bijeenstaan, direct naar de zaal boven gaan.

• De beschikbare zitplaatsen zijn beperkt tot maximaal 40 personen, want ingericht om 1,5m afstand te bewaren. Dus je kan niet op je gewone plek zitten, je kan zelf ook geen plaats kiezen. De zaalwachters wijzen je gezinsbubbel een zitplaats aan in de bovenverdieping. Je moet per gezinsbubbel samenzitten. Om de beperkte plaatsen maximaal te benutten, kan het zijn dat je meer achteraan geplaatst wordt, ook als je op tijd aankomt.

In de zaal - Tijdens de dienst

• Iedereen moet een mondmasker dragen tijdens de dienst, in lijn met de wettelijke regels.

• De hele bovenverdieping is ingericht als samenkomst ruimte, goed voor maximaal 40 personen.

• De moederruimte is nu beneden in de keuken. Direct bij aankomst naar de moederruimte gaan en daar blijven, als je de moederruimte nodig kan hebben. Heen en weer lopen naar boven is niet mogelijk. Bij vragen, contacteer een zaalwachter.

• Kindersamenkomsten worden hervat vanaf 30/8/2020. Hiervoor worden dezelfde regels als voor de scholen toegepast.

• Altijd 1,5m afstand respecteren, behalve in je gezinsbubbel.

• Er zijn live zangdiensten, samenzang is toegelaten.

• Géén specials of getuigenissen.

• Handoplegging of zalving met olie is niet mogelijk.

• Naar de WC gaan tijdens de dienst zoveel mogelijk beperken.

Verlaten van de zaal - Na de dienst

• ​Op je plaats blijven tot de zaalwachters je gezinsbubbel een teken geven om de zaal te verlaten. Je kan nablijven in aanbidding, pas de zaal verlaten na een teken van de zaalwachter.

• Direct naar buiten gaan, niet in het gebouw blijven. 1,5m afstand respecteren, behalve in gezinsbubbel

• Buiten niet bijeen blijven staan, gezien de maatregelen van de overheid en de grote publieke zichtbaarheid. Gelieve dus met je gezinsbubbel zsm het terrein te verlaten.

• De algemeen gemeenschappelijke voorwerpen worden na de dienst ontsmet door het schoonmaakteam en de ruimte wordt verlucht.

• Zelf gebruikte specifieke toestellen moet je zelf ontsmetten na gebruik, zoals ververstafel en eetstoel voor babies, muziekinstrumenten, mengpaneel.

Algemene informatie om een besmetting te voorkomen

De snelle verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) leidt tot verregaande maatregelen in binnen- en buitenland.

We volgen de algemene adviezen van de overheid op de voet op.

Algemene informatie Coronavirus: https://www.info-coronavirus.be/

Informatie Coronavirus Vlaamse Overheid: https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/gezondheid/coronavirus-covid-19

Je kan volgende maatregelen toepassen, om je persoonlijke hygiëne te verbeteren:

1. Blijf thuis als je ziek bent

2. Was regelmatig je handen.

3. Gebruik elke keer een nieuw papieren zakdoekje en
    gooi het weg in een afsluitbare vuilnisbak.

4. Geen zakdoek? Hoest of nies in je elleboogholte

Vertraag de verspreiding van het virus met volgende tips:

1. Vermijd om handen te geven, te kussen of te knuffelen als
    je iemand begroet

2. Wees aandachtig voor risicogroepen (personen ouder dan
    65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of
    nieraandoeningen, personen met een verzwakt
    immuunsysteem, …).

3. Kinderen worden niet ernstig ziek van het coronavirus, maar
    kunnen het wel makkelijk verspreiden. Contact tussen
    kinderen en ouderen is dus af te raden.

4. Probeer afstand te houden op plaatsen waar veel mensen
    bij elkaar komen.